Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 6 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

Vad gör vi?

Vi lär oss genom att göra. Utforska naturen och lär oss om djur och växter. Laga mat utan spisen i köket. Prova chiffer för hemliga meddelanden. Knopar och andra hantverk. Tälja med kniv och hugga ved med yxa. Tända och släcka eld. Listan kan göras låååång.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Agnes 8 år:

Jag älskar hajk.

Gå med i vår kår och testa scouting

(Här kan vi lägga in en film om scouten Agnes från Vimeo)

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting.

Kontakta avdelningsledaren, så kan hen berätta mer och ni kan komma överens om när det passar.

Är du mellan 6-8 år?

Avdelningen för våra yngsta scouter är Spårare och den heter Fjärilen. De är i åldern 6-8 år och träffas på torsdagar kl. 18:30 – 20:00. Kontakta ansvarig ledare Thomas B för mer information.

Är du mellan 9-11 år?

Nästa avdelning är Upptäckare och heter Rovfåglarna. De är 9-11 år gamla och träffas på måndagar kl. 18:30 – 20:00. Ansvarig ledare heter Kajsa.

Är du mellan 12-14 år?

I åldern 12-14 år är man Äventyrare och avdelningen heter Pälsdjuren. De träffas på tisdagar kl. 19:00 – 20:30. Inger är ansvarig för den avdelningen.

Är du mellan 15-18 år?

Från 15 år och upp till 18 år är man Utmanare och med i avdelningen Järngänget. Möten på onsdagar kl. 18:30 – 20:00 och Kim är ansvarig för Utmanarna.

(Här kan du även länka texten till era kontaktsidor när de är klara).

(Här kan du beskriva varför man ska bli medlem i kåren och hur man går med. Du kan exempelvis lägga in ett anmälningsformulär.)

Ladda ner